Pagina 1 van 1

standkachel blijft aan

Geplaatst: di 24 jan, 2023 11:04
door mcc_807
Hallo

Klopt het dat de standkachel met dit weer (onder de 7 graden) aanblijft?
ik meende dat zodra de auto op temp komt hij zich uitschakeld, maar zodra ik de auto uitzet hoor ik hem nog lopen cq uitschakelen

De auto komt gewoon op temp, de meter komt net niet tot midden of met stevig trappen wel tot midden.


Tevens vind ik de auto niet echt sneller opwarmen met of zonder. Of is dat ding dan toch kapot?

Groet

Re: standkachel blijft aan

Geplaatst: di 24 jan, 2023 13:53
door Steve-O
Als je met standkachel de kabelversie van Defa/Calix bedoeld, dan blijven die aan zolang er al dan niet via een 230V-geschakelde tijdklok spanning op de bumperaansluiting wordt aangeboden. Tenzij er een digitale interface met Wifi in de SAAB is ingebouwd, maar dat is zeer zeldzaam en nooit af fabriek geleverd.

Bij Defa wordt het op temperatuur komen van de binnenruimte getuige mededeling van een forummer in een ander topic door een thermostaatschakeling in de Defa-ventilator gestuurd. Maar door de jaren heen heeft Defa vele modellen geproduceerd, dus of die vlieger altijd opgaat, weet ik ook niet. De electrische motorverwarming via een dompelaar in de koelvloeistof wordt hierdoor echter niet beïnvloed. Dat zijn gescheiden systemen.

Wat betreft de standkachels op benzine of diesel is er een op het forum een "specialist" aanwezig. Ik ben zijn forumnaam even kwijt. Hij sleutelt veel aan motorfietsen, staat mij bij.

Re: standkachel blijft aan

Geplaatst: di 24 jan, 2023 22:44
door rutgerreinier
Standkachel op diesel (mijne) blijft aan tot 8 graden.
Motor warmt wel veel sneller op. Binnen 5 km op bedrijfstemperatuur. Iets onder de 90graden.
Misschien is je thermostaat niet meer 100 punten. Dan blijft de temperatuur rond 77 graden en alleen bij goed doortrekken gaat de naald naar de midden positie maar valt dan weer terug.

Als je eentje op brandstof hebt, kan je die toch gewoon via de sid inschakelen, met de motor uit, kan je gelijk kijken of hij werkt. Wordt dan lekker warm in de auto.

Re: standkachel blijft aan

Geplaatst: vr 27 jan, 2023 14:06
door mcc_807
tot 8 graden buiten temperatuur bedoel je? bij mij 7 graden buiten temp dan is/blijft hij uit. Maar was niet hele winter van plan met standkachel aan te rijden. Indien niet nodig